divendres, 18 de novembre del 2016

Hem caçat microorganismes!!!


microoganismes - Kizoa Editar Videos - Movie Maker

A l'espai Planeta Blau també mirem d'estudiar els micoorganismes, hem portat mostres d'aigua del Delta del Llobregat i mireu què hi hem vist!

Com que sabíem què eren hem demanat ajuda a dues científiques de l'ICM, la Dolors Vaqué i la Vanessa Balagué, que ja coneixíem de l'expedició a l'Antàrtida, i ens han contestat això:

A veure, hem estat mirant els vostres vídeos 

-28: les boletes que es mouen sense parar són alguetes petites (fitoplàncton). Diu la Dolors que les boles més petites estàtiques podrien arribar a ser bacteris si heu mirat a x400. I els bitxes més allargats són paramecis (cilitats; zooplàncton).

L'estratègia del parameci és filtradora (de fet en el vídeo s'observa com algun d'aquests ciliats es menja alguna alga).
"Els paramecis són uns organismes microscòpics ciliats amb forma de sola de sabata, habituals en aigües dolces estancades amb abundant matèria orgànica, com bassals i estancs."

-29: aquí també es veuen alguetes i paramecis, però el bitxo més gran que heu "caçat" menjant és un euplotes.  També és un ciliat (zooplàncton) però a diferència de l'anterior té una estratègia reptorial (té unes potetes que utilitza per anclar-se a alguna superfície i poder menjar). És una mica com els porcs;-), s'ho menja tot: bacteris, algues, detritus...

-30: aquí teniu una dinoflagel·lada de manual. En aquest cas és un organisme fotosintètic i al vídeo s'observa súper bé el flagel. També es veuen un altre tipus d'algues, les diatomees. 


Moltíssimes gràcies a totes dues, seguirem investigant!!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada